Иде гореща вълна: До 40 градуса в края на седмицата!

През следващата седмица темепературите ще започнат да се нормализират

Температурите започват да се повишават, обясни в "Здравей, България" синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.

"Днес максималните температури ще са между 25 и 30 градуса. В четвъртък ще стане още по-горещо, а в петък, събота и неделя максималните температури в повечето райони ще са над 33 градуса. В отделни райони биха могли да се отчетат стойности от 40 градуса”, съобщи тя.

Горещото време обаче няма да продължи много дълго. Още в началото на следващата седмица ще започне бавно понижение на температурите. В края на седмицата температурите ще са екстремни, но през следващата седмица те ще започнат да се нормализират.

"През следващата седмица температурите по нашето Черноморие също ще се повишат и ще достигат до 32 градуса, но от началото на следващата седмица вятърът ще се обърне от изток. Ще се усеща влиянието на морето и температурите ще останат по-ниски от някои други части на страната. Ще се повиши и температурата на морската вода, която в момента е между 18 и 22 градуса”, съобщи Стойчева.

"В Гърция през следващата седмица ще бъде слънчево. Особено в континенталната част на Халкидики дневните температури ще достигат и ще надвишават 35 градуса", обясни тя и предупреди: "Тези температури са малко по-типични за юли месец, затова имайте едно наум”.