Георг Спартански: Спортната инфраструктура е един от приоритетите ни

Кметът даде символичен старт на летния отдих на обновения плувен басейн в ПГЛВ

Кметът на Община Плевен Георг Спартански даде днес символичен старт на летния отдих на обновения плувен басейн в Професионалната гимназия по лозарство и винарство. Toва съобщават от пресцентъра на местната управа.

"През 70-те години на миналия век, когато е направен басейнът, подобна инвестиция се е струвала незначителна на големите строителни фирми, затова той е изпълнен от „Паркстрой”. Сега, в новите икономически условия, искрено се молим да имаме такива инвестиции. Затова, където имаме пари, трябва да ги харчим разумно, а където нямаме – поне да не пречим на бизнеса да ги влага в подобни инициативи. Пожелавам успех на това начинание, освен място за отдих, то е и бизнес проект, който заслужава подкрепа за усилията, защото предоставя изключително необходима услуга. С колегите в Общината и Общинския съвет трябва да положим усилия да създадем повече такива места и да дадем възможност на бизнеса да направи”, акцентира Спартански.

Той каза още, че в града ни положението и със стадионите, и със спортните зали е катастрофално и се изискват изключително много усилия да се ремонтират и без съдействие на централната власт няма да се реализират.

"Това е и един от ангажиментите, който всички, които се занимаваме с обществени дела, сме поели – да осигурим пари за стадиони, спортни зали, за изграждане на новата спортна зала на мястото на колопистата. От някъде трябва да започнем. Хубаво е, че има такива инвестиции като в този басейн, които показват, че когато има желание, мениджъмнт и добри идеи, нещата се случват. А на ползващите и стопанисващите басейна пожелавам успешно и безаварийно плувно лято, за да е пълноценен отдихът”, се обърна към присъстващите кметът на Община Плевен.