Деца от Плевен се завърнаха с грамоти от пленера в Боженци

Творческият екип отново се се включи в "Сбъдната приказка"

От 30-тото юбилейно издание на Националния детски пленер "Сбъдната приказка" се завърна творческият екип на арт школа "Колорит" - Плевен. Тази година националният форум бе посветен на 130 годишнината от рождението на Ран Босилек.

Плевен бе успешно представен от 10-годишната Анелия Попова, 15-годишната Ерика Лишковска и 16-годишната Йоана Габровска. В продължение на 5 дни под ръководството на своя арт педагог Майя Ананиева те рисуваха в невероятната атмосфера на архитектурния резерват Боженци. Участници в пленера бяха също школи от Русе, Търговище, Попово, Севлиево и София. Всички деца трябваше да рисуват една сбъдната приказка, разказана от Ран Босилек. Така в рисунките оживяха герои от приказките на известния ни писател сред атмосферата на Боженци.

По традиция пленерът завърши с изложба, на която бяха представени живописните творби на участниците, информираха от "Колорит". На откриването на изложбата в Къщата - музей "Дончо Попов", Директорът на АИР Боженци - Мирослав Йорданов връчи на всички участници грамота и юбилеен подарък.

Пленерът няма конкурсен характер, но винаги участниците са в творческа надпревара да пресъздадат уникалната архитектура, красивата природа и запленяващия дух на Боженци.