Прекрасната Невяна Владинова сред най-добрите 10 на Европейското (Видео)

Плевенчанката с много силен многобой в израелския град Холон

Въпреки тежката ситуация около националния отбор на България по художествена гимнастика през последните дни, Невяна Владинова даде най-доброто от себе си в индивидуалната надпревара за многобой-жени на Европейското първенство в Холон, Израел, и попадна сред 10-те най-добри на шампионата на стария континент.

20 елитни гимнастички мериха сили днес в новата спортна зала "Тото Холон".

Неви завърши на втора позиция в първия поток от 10 състезателки, а след като и втората "десятка" изигра съчетанията си, плевенчанката финишира на десетото място в крайното класиране.

На бухалки Владинова получи 17.808, на лента - 17.950, на обръч - 18.066, на топка - 17.950. Това й донесе общ сбор от 71.807 точки.

Много силен многобой за най-добрата ни грация като цяло, което бе отчетено и от ръководството на тима. Тя си свърши перфектно работата и съчетанията й бяха превъзходни. Неви заслужава много повече като оценки, но и това ще започне да се случва. На този етап тя прави най-важното - радва с играта, финеса и артистичността си. Всички вярваме, че на Олимпиадата ще бъде оценена подобаващо.

Припомняме, че Владинова завърши 10-та в многобоя и на световното първенство в Щутгарт през септември миналата година, когато завоюва олимпийската квота за Рио.

Другата българка Катрин Тасева завърши 13-та с общ резултат 69.882 точки. Тя получи 17.266 на обръч, 17.633 на топка, 17.483 на бухалки и 17.500 на лента. Това бе дебют за Тасева на голямо първенство.

Поздравления за главния треньор на националния отбор - индивидуално - Ефросина Ангелова и за личния треньор и на двете ни гимнастички Бранимира Маркова.