Съдът остави в ареста обвинените за стрелбата по Митьо Очите

Радослав Димитров от Плевен е изстрелял 3 куршума, но пред заведението, като 2 от тях са били животозастрашаващи

Окръжен съд – Бургас наложи най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Георги Иванчев и плевенчанина Радослав Димитров, обвинени в опит за убийство срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, съобщи "Фокус".

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда от 10 до 15 години "лишаване от свобода", "доживотен затвор" или "доживотен затвор без право на замяна". По-рано днес прокурорът по делото Ангел Ангелов заяви, че по Димитър Желязков са изстреляни 6 куршума. Обвиняемият Георги Иванчев е произвел 3 изстрела по Митьо Очите вътре в заведението.

Два от тях са в гърдите и един е в коремната област. Радослав Димитров също е изстрелял 3 куршума, но пред заведението, като 2 от тях са били животозастрашаващи, съответно по един в ляво и дясно рамо и един в бедрото. Според медицинската документация, ДНК експертизата показва, че по пистолета „Макаров“ има отпечатъци от Георги Иванчев.

Защитата в лицето на адвокатите Георги Костадинов и Росен Петров не съгласиха с това. Те посочиха, че по оръжието има открито ДНК от трето лице. Става дума за Никола Маринов. Междувременно все още не е установено кой е собственик на пистолета „Макаров“.

Решението на Окръжен съд- Бургас може да бъде обжалвано пред Апелативен съд- Бургас. В случай на обжалване, делото ще бъде насрочено за 26 юни от 14.00 часа.