Учители от НУ "Христо Ботев" бяха на работна среща в румънския град Корабия

Запознаха се с различията в образователната система и структурата на училищата им

На 17 юни директорът на НУ "Христо Ботев" - Цветелин Горанов, както и част от педагогическия екип на училището, посетиха свои колеги от ОУ "Михай Еминеску” – гр. Корабия, Румъния.

Топлото посрещане от страна на Влад Камелия – зам. Директор на ОУ "Михай Еминеску", на преподавателите, както и на зам. кмета на гр. Корабия – Сорин Влад , допринесоха за приятната и ползотворна атмосфера по време на срещата. Запознаха се с различията в образователната система и структурата на училищата, кратко представяне на историята им, начина на работа и техните постижения.

Учителите от двете държави споделиха опит и използваните методи при преподаването на учебния материал. Приятна изненада за гостите бяха подготвили и учениците, заедно със своите учители. Те показаха богата програма, голямо разнообразие от дейности, подготвени в часовете за извънкласни дейности, организирани от училището.

С любезното съдействие на г-жа Радулова и проявеното голямо желание от страна на г-жа Влад Камелия, двете училища се договориха за колективна работа и разработване на съвместни проекти.