Геройска изява на Карамазов, Бахаров и Вергов на фона на мощните маанета в Кайлъка

Над 1000 плевенчани аплодираха тримата актьори в летния театър

Над 1000 плевенчани изпълниха Летния театър, за да видят любимците си Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов. Тримата актьори представиха пред плевенска публика комедията "Спанак с картофи", а визитата им в парк "Кайлъка" ще остане незабравима колкото за зрителите, толкова и за самите тях.

Бахаров, Карамазов и Вергов изнесоха може би най-геройското представление в кариерите си. Малко след 21.00 часа стартира изявата им, но за тяхно нещастие по същото време "изява" имаше и в една от кръчмите в парк "Кайлъка", от която се виеха мазни цигански маанета. Въпреки делничния ден, високите децибели на тежката цигания огласяха красивата плевенска местност и на моменти дори заглушаваха представлението на тримата актьори. Те обаче явно бяха подготвени за това и започнаха играта си с безжични микрофони. Технически проблеми обаче съпътстваха тези на Вергов и Карамазов в продължение на 15-20 минути. Това принуди Захари Бахаров да импровизира и да сложи край на мъките им, излизайки от сценария с красноречивото: "Сваляйте ги тия микрофони, не работят!". Публиката избухна в смях и окуражи с бурни аплодисменти и овации любимците си.

На тримата на сцената обаче тепърва им предстоеше истинския ад, пренесъл се в парк "Кайлъка" под формата на зловещи цигански напеви и апокалиптични кючеци. В даден момент от представлението Бахаров направи знак към публиката, показвайки, че не може да се абстрахира от случващото се на десетки метри от него и завъртя ръката си в тон с поредната тежка циганска песен. Това доведе до нов искрен смях и окуражаващи ръкопляскания от страна на публиката.

Комедийната постановка и цялата странна атмосфера направиха изявата на Бахаров, Карамазов и Вергов наистина уникална и емоционална за зрителите. Тримата (в ролите на футболни съдии) не само разведриха и развеселиха плевенчани със своята свежест и умела актьорска игра. Владо Карамазов в ролята на "Сапуна", Захари Бахаров като "Артиста" и Юлиан Вергов, главен съдия на мача, създадоха един незабравим летен спомен за плевенчани.

Аплаузите накрая продължиха дълго. Със сигурност по-дълго от спомена за нехигиеничните ориенталски ритми в парк "Кайлъка".