Червен бряг отбеляза 87-та си годишнина

Два поредни дни с пъстра фолклорна програма

Два поредни дни с пъстра фолклорна програма Община Червен бряг отбеляза празника на града, информират от местната управа.

На 26 юни се навършиха 87 години от обявяването на Червен бряг за град. Тази година общината започна подготовката за празника месец по – рано. Пъстри пирамидени цветарници, арт инсталация с цветни чадъри, монтиране на нови пейки и кошчета за боклук, бяха само част от подготовките за големият ден.

Празненствата започнаха още в събота, в концертно – театралната зала на НЧ ‘Н.Й.Вапцаров’ гр. Червен бряг, където повече от час и половина Ансамбъл „Пирин“ не спираха да празнуват и пълнят сърцата на червенобрежани и гости на града.

По повод и 70-та си годишнина доц. Георги Хинов получи званието „Почетен гражданин“, а инж. Данаил Вълов, кмет на Община Червен бряг му подари картина на самоукият художник Иван Аблански с думите „Подарявам ти тази картина, която е нарисувана от друг талантлив червенобрежанин, който за съжаление ни напусна от този свят. Подарявам я на теб, защото знам, че ако днес беше тук той щеше да го направи вместо мен !“.

Инж. Вълов поздрави съгражданите си за празника, като им пожела здраве, борбеност и оптимизъм.