Курсантите-летци от Долна Митрополия положиха държавен изпит по летателна подготовка

Младите пилоти достигнаха ниво на подготовка зона сложен пилотаж и самолетоводене

В Учебна авиационна група „Георги Бенковски” се проведе държавен изпит по летателна подготовка с курсантите – летци от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски” - Випуск 2016 г.

При проведената в условията на ограничени материални ресурси летателна програма младите пилоти достигнаха ниво на подготовка зона сложен пилотаж и самолетоводене. Випускниците показаха пред изпитната комисия с председател -началника на отдел „Операции” в Командването на ВВС, своите знания и летателни умения, натрупани под ръководството на опитните инструктори от УАГр „Георги Бенковски” в рамките на четири стажа от учебната програма.

Контролите бяха извършени от командира на УАГр „Георги Бенковски” и началника на Авиационния учебен център в същото военно формирование. На проведения в края на изпита разбор, офицерите изказаха своето задоволство от показаните от курсантите стабилност и увереност в изпълнението на всички елементи от полета, което е показател за достигнато високо ниво на летателна подготовка. Ето защо, в изпитната ведомост бяха поставени отлични оценки на всички випускници.

Пред курсантите и командно-инструкторския състав председателят на изпитната комисия изрази своята увереност и оптимизъм, че тази година в бойната ни авиация ще се влее нова смяна от млади пилоти. В заключителните си думи същият пожела на випускниците трудолюбие и всеотдайност в преодоляването на следващите етапи в летателната си подготовка и воля в изграждането си като бойни пилоти - защитници на родното небе