Ръководството на Общината аплодира млади спортни таланти

Като основен проблем беше откроено и състоянието на спортната база и съоръжения

Част от младите плевенски спортни надежди, доказали таланта си в областта, в която се състезават, покани днес преди началото на редовното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански, информират от пресцентъра на местната управа.

"Миналата седмица тук бяха децата от хор „Звъника”, днес пред вас са част от представителите в областта на спорта – шахмат и атлетика, които по друг начин, но отново достойно представят Плевен на различни национални и международни форуми и състезания”, се обърна към децата Спартански.

На срещата присъстваха състезателките на Атлетически клуб "Георги Дъков" Полина Макаева и Геновева Иванова, 8-годишната Нора Рашева и 12-годишният Валентин Митев от СКШ "Плевен XXI”, 14-годишният Владимир Върбанов от СКШ "Спартак Плевен XXI”, както и Тихомир Иванов, който с постижение от 229 см покри норматив за участие във висок скок за Олимпиадата в Бразилия.

Спартански подчерта, че е благодарен на спортистите за успехите, които постигат и че те са не само лични, а и на техните треньори и семейства. "Тези млади хора, които са се отдали на своя талант, постигат успехи и за Плевен и ние трябва да им дадем не само обществена, а когато се налага и финансова подкрепа. Ние ще подпомогнем в рамките на бюджета, който сме гласували, участието на нашите млади спортисти в престижните форуми. Тези пари няма да решат проблемите с подготовката изцяло, те са по-скоро един морален жест на благодарност към тях за това, което правят. И ще бъда много щастлив, ако продължат това възходящо развитие в професионалната сфера, която са избрали”, подчерта кметът.

Като основен проблем беше откроено и състоянието на спортната база и съоръжения. Това беше подчертано и от спортистите като една от пречките за по-качествената им подготовка. Те апелираха да бъдат изградени още стадиони, басейни, да се оборудват с модерни съоръжения и благодариха най-вече за показаното към тях и постиженията им уважение.

"Когато имаш талант и се трудиш неуморно, резултатите идват – рано или късно. Затова ви благодаря, че не се отказвате”, се обърна към децата Георг Спартански.

Кметът и ръководството на общината изпратиха младите спортни таланти с аплодисменти и пожелания за здраве и успех, както и със заръката да покажат на всички, че плевенчани сме номер едно.