13-годишен плевенчанин с успешен дебют на международната шахматна сцена

Стилиян Нановски се нареди на 32-ро място от общо 126 участници на турнир в Сърбия

Успешен дебют на 13-годишния плевенчанин Стилиян Нановски на международен турнир по шахмат в Сърбия. Състезателят на СКШ "Плевен XXI" завърши с актив от 5,5 точки от 9 изиграни партии и се нареди на 32-ро място от общо 126 участници в "B" турнира за мъже "Сребърно езеро 2016".

Това е първо състезание за Стилиян извън България, на което момчето спечели 107 точки международно ело за добрия си резултат, информират от плевенския клуб. След двете неприятни загуби в началото, типично за дебютант на турнир от такъв ранг, плевенският шахматист заиграва безпогрешно и докрая записва в актива си 4 победи и три ремита.

В сръбското първенство участва и група момчета до 14 години от ШК "Ан пасан" с треньор гм Петър Генов, от която с най-добро представяне е Владимир Павлов, заел 25 място с 5,5 точки.

На "Сребърно езеро 2016" са играли над 250 шахматисти от няколко държави, разделени в турнир А, B и С.

СКШ "Плевен XXI" припомня, че победител в турнир B през 2015 г. стана 11-годишният тогава Валентин Митев от плевенския клуб. Над 100 са били участниците в блиц турнира, игран на кораб, в който Стилиян Нановски финишира с 3,5 точки.