Какво ще бъде времето през уикенда?

Слънце преди обяд, дъжд с гръмотевици след обяд

През почивните дни времето ще бъде горещо, до обяд слънчево, но със следобедни превалявания на различни места. От неделя, тъй като ще нахлува студен въздух в страната, температурите ще започнат да се понижават. Най-ниски ще са във вторник - от 24 до 29 градуса.

Прогнозата на НИМХ - Плевен за уикенда

В събота времето ще запази характера си - ще има променлива облачност и слаб вятър без определена посока. Късно след обяд и вечерта на места, предимно в северозападните райони, ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат между 19° и 22°. За Плевен се очаква минимална температура 19°. Максималните температури ще бъдат между 31° и 34°. За Плевен - максимална температура 33°.

В неделя ще има променлива облачност и слаб вятър без определена посока. След обяд и вечерта на места в северозападните и централни части на Северна България, ще превали и прегърми. Минималните температури ще бъдат между 19° и 22°. За Плевен се очаква минимална температура 19°. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°. За Плевен - максимална температура 31°.