Ново 20: Втора лига ще стартира на 7 август, но без Спартак?

На плевенчани и Добруджа е било заявено от БФС, че няма как да участват, твърди вестник "Тема спорт"

Спартак (Плевен) няма да е част от новосформираната Втора лига, твърди вестник "Тема спорт". Припомняме, че футболната ни централа вече обяви състава на новата Първа професионална лига и сега наред е решението й за доскоро наричаната "Б" група. Както вече стана ясно, тя ще е от 16 отбора. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов заяви, че стартът й ще бъде даден на 7 август.

Четири отбора не достигат за попълване на групата. Локомотив (София) е подал документи за участие и сега се чака отговорът на БФС за състава на втория ешелон, разкри изпълнителният директор на железничарите Бойчо Величков. Локомотивци спечелиха промоция за третия ешелон, но разместването на пластовете при преструктурирането на футбола ни отвори възможност за тима да прескочи едно ниво.

Борислав Попов обяви, че имената на тимовете в новата "Б" група ще са ясни между 15 и 20 юли. Засега се знае, че от стария й състав са останали 8 клуба, включително ЦСКА II. Новите членове са Етър и Несебър, а покана са получили Ботев (Враца) и Витоша (Бистрица). Сметката показва, че на централата не достигат 4 отбора. Черноморец (Балчик), който спечели Североизточната В група отказа участие. Покани са отказали Калиакра и Розова долина.

На изпадналите във "В" група Спартак (Плевен) и Добруджа е било заявено от централата, че няма как да се върнат във Втора лига, посочват от спортния ежедневник.

В МОМЕНТА ЧАСТ ОТ ВТОРА ЛИГА: Поморие, Созопол, ЦСКА II, Лудогорец II, Ботев Гълъбово, Банско, Оборище, Септември Сф (б.а. - Пирин Разлог)

НОВИ ЧЛЕНОВЕ: Етър, Несебър ПОКАНЕНИ: Ботев Враца, Витоша Бистрица ПОДАЛ ЗАЯВКА: Локо София