"Пътуващото лятно кино" отново ще мине през Плевенска област

Плевен Лайф

02-07-2016, 14:21

Снимка:

БНТ

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Уникалният медиен проект спира в село Рибен, община Долна Митрополия, на 22 юли

Тази година националната кампания за възстановяване на летните кина в България "Пътуващото лятно кино“ на БНТ1 отбелязва своята годишнина с юбилейно издание,. Началото на петия сезон ще бъде дадено в София при Лятната естрада в Борисовата градина на 8-ми юли (петък) от 21:00 ч.

Mагията на лятното кино ще имат възможност да съпреживеят жителите и на още 14 населени места в България: с. Коняво (община Кюстендил), Кресна, с. Баня (община Разлог), с. Елешница (община Разлог), Мелник, Пещера, Свиленград, Белоградчик, Видин, с. Рибен (община Долна Митрополия), Ветово, Павликени, Варна и Казанлък. На разположение на малките читатели ще бъде и "Пътуващата детска библиотека".

Уникалният медиен проект "Пътуващо лятно кино" е създаден по идея на Програмния директор на БНТ1 Севда Шишманова. Той не само популяризира българското кино и подрепя българското кинопроизвоство, но и постигна реални резултати - за четири години бяха възстановени летните кинотеатри на места, където от години нямаше такива – в Карлово, Елена, Генерал Тошево, Кърджали, Велико Търново, Силистра, Криводол, Поморие, Перник, Ямбол и в Плевен.