Щит против снегонавявания от нова генерация представиха в Кнежа

Toва се случи по време на приемната на Владислав Николов

Щит против снегонавявания от нова генерация представи на вниманието на народния представител от ГЕРБ Владислав Николов по време на приемната му в Кнежа Тодор Пресолски. По думите на производителя, той е съобразен с изискванията на Агенцията по пътна инфраструктура, в него няма метал, за да представлява обект за посегателство и по качество превъзхожда изработваните досега съоръжения. Според Тодор Пресолски, в района на Кнежа навяванията зимно време са сериозни и без щитове земеделската продукция е застрашена, в опасност са и пътищата в региона. По време на приемната заедно с Владислав Николов бе и Валери Лачовски, общински ръководител на ГЕРБ – Кнежа.

Към народния представител за съдействие се обърна и Илка Ахчийска, която е самотна майка с две деца, учител по професия, но трайно безработна. Със съдействието на общинска администрация, в лицето на Илийчо Лачовски, кмет на община Кнежа от ГЕРБ Илка бе назначена на работа, която ще осигури прехраната на нея и двете й деца.

Собственици на земя, предоставили я за ползване на земеделски производители, изразиха пред народния представител недоволството си от стопанисването им, както и от нередовното изплащане на рента през последните години. Предстои среща на Владислав Николов със земеделски производители от региона, за разрешаване на проблема.