Председателят на Общинския съвет поздрави служителите на МВР – Плевен

Във време, когато спокойствието е ценност, обществото е важно да знае, че има хора, които всекидневно се грижат за опазването на реда, сигурността и закона

Както вече известихме, Областна дирекция на МВР – Плевен отбеляза днес с тържествено събрание професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли. Официални гости на събранието бяха прокурори, представители на местната власт и ръководители на специализирани структури за противодействие на престъпността. Тържественият повод уважи и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, съобщават от пресцентъра на местния парламент.

Поздрав към служителите в навечерието на празника отправи директорът на ОДМВР - Плевен старши комисар Красимир Начев, след което към присъстващите в залата се обърна и председателят на местния парламент.

"С огромно уважение и респект бих искал да ви поздравя от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име по повод професионалния празник на служителите на МВР – 5 юли! Във време, когато спокойствието е ценност, обществото е важно да знае, че има хора, които всекидневно се грижат за опазването на реда, сигурността и закона. Гражданите очакват от нас закрила и справедливост, а за да постигнем това са необходими мотивирани и честни хора, за които честта на професията стои на първо място“, каза в поздравлението си Мартин Митев.

И допълни: "Позволете ми да изкажа своето признание към всички вас, работещи в системата на Областна дирекция на МВР - Плевен, за проявената професионална и морална отговорност при изпълнение на служебния ви дълг! Уверен съм, че и занапред ще продължите да отстоявате принципите на нелеката Ви професия за осигуряване сигурността на гражданите, повишаване на общественото доверие и авторитета на институцията! Пожелавам ви здраве, силен дух, професионални и лични успехи.“

Kaкто вече информирахме, 42-ма са наградените служители от МВР в Плевен по повод професионалния празник.