Прокуратурата предаде на съд мъж, опитал да убие брат си в Гривица

Двамата били във влошени взаимоотношения по повод имуществени спорове, възникнали след смъртта на баща им

След тримесечно разследване Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишен мъж, направил опит умишлено за умъртви брат си - престъпление по чл.115 вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Обвинението срещу Атанас А. е за това, че на 06.04.2016 г. в село Гривица, област Плевен, в къща, направил опит умишлено да умъртви Тодор М. /51 г./ от същото село, като му причинил прободно-порезна рана в лявата част на гръдния кош, проникваща в гръдната кухина и нараняваща паренхима на белия дроб, околосърдечната торбичка и междуребрената артерия, довела до излив на кръв и проникване на въздух в гръдната кухина, кръвозагуба и шок, които са довели до разстройство на здравето, опасно за живота и деянието е останало недовършено по независещи от волята му причини – своевременно оказана медицинска помощ.

Атанас А. живее в един имот в Гривица заедно с брат си, пострадалия - Тодор М., като обитават различни жилищни постройки. Двамата били във влошени взаимоотношения по повод имуществени спорове, възникнали след смъртта на баща им. Злоупотребявали с алкохол, като често между тях възниквали скандали. На 06.04.2016 г. Атанас А. употребил алкохол и вечерта си пуснал да слуша музика. Около 21,30 часа в при него дошъл брат му Тодор М. и му направил забележка за силния звук, а след това издърпал кабелите на усилвателя от контакта и взел в ръце телевизора. Тогава Атанас А. започнал да нанася удари с ръце в областта на лицето и главата на Тодор М. Взел нож и го забил в тялото на брат си. Пострадалият мъж успял да извадил ножа от тялото си, след което излязъл на улицата и паднал на земята.

Атанас А. е с взета мярка „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд - Плевен.