Предадоха на съд ученик, заловен да кара без книжка за втори път

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред Районен съд-Червен бряг

Районна прокуратура – Червен бряг внесе в съда обвинителен акт срещу ученик, шофирал лек автомобил без свидетелство за управление, след като е бил наказван за същото нарушение - престъпление по чл.343в ал.2 вр.ал.1 вр.чл.63 ал.1 т.4 от НК.

Обвинението срещу 17-годишния В. В. е за това, че на 05.05.2016 г. около 17.30 ч. в Червен бряг, обл.Плевен, като непълнолетен но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, управлявал лек автомобил „Порше Бокстер“, без съответно свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние.

Обвиняемият е ученик, осъждан, не притежава свидетелство за управление на МПС. Въпреки това на 05.05.2016 г., около 17.00 часа, в Червен бряг, управлявал на лек автомобил „Порше Бокстер“ при разминаване с полицейски патрул, униформените служители забелязали, че автомобилът се управлява от непълнолетен и неправоспособен водач. След като обвиняемият забелязал полицейския автомобил, побързал да свие в странична улица, но бил настигнат и спрян за проверка. Обвиняемият предоставил само гражданска отговорност, а като заявил че няма други документи в него, включително и лична карта. Проверката установила, че шофьорът е непълнолетен и е неправоспособен водач. Срещу ученика вече имало издадено наказателно и наложено административно наказание за същото деяние.

Предстои насрочване на делото за разглеждане пред Районен съд-Червен бряг.