Новият сезон в Северозападната "В" група стартира на 14 август

Тимът на Мизия (Кнежа) е подал заявка за участие в третото ниво на родния футбол

На 14 август ще стартира новото първенство на Северозападната „В” група, съобщи председателят на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Бончо Генчев. Администриращият орган не планира междинни кръгове, а есенният полусезон трябва да приключи през ноември, съобщава "Янтра днес".

На този етап три клуба от Северозападна България са подали заявка за участие в Трета дивизия. Сигурен нов отбор е Ком (Берковица), чиято база е ремонтирана основно и отговаря на изискванията. От област Плевен кандидат е тимът от Кнежа - Мизия 2005, към който от Зоналния съвет са направили препоръки, които трябва да бъдат изпълнени. Бившият участник в групата – Дунав (Селановци), също проявява желание да се включи в шампионата като представител на област Враца.

След като БФС окончателно обяви състава на Втора професионална лига, ще стане ясно дали Спартак (Плевен) ще последва Локомотив (Мездра) в Северозападната "В" група, където са и други тимове от Плевенска област - Вихър (Славяново), Левски 2007, Партизан (Червен бряг) и Ювентус (Малчика).