Край Градище започна третото издание на "Тараклъка пее и танцува"

Народният представител Владислав Николов присъства на откриването на фолклорния събор

Народният представител Владислав Николов присъства на откриването на третото издание на "Тараклъка пее и танцува" в едноименната местност край село Градище. Заедно с него бяха председателят на ОбС в Левски от ГЕРБ Дочко Дочев и кметът на Градище Стефан Стефанов, за да се насладият на изпълненията на участниците от цяла България, които представят красотата и многообразието на българския фолклор.

На сцената на фолклорния събор "Тараклъка пее и танцува" народният представител Владислав Николов стисна ръката на кмета на Градище Стефан Стефанов и каза

"Имам честта за трети път да присъствам на това прекрасно събитие. Искам да благодаря на кмета Стефан Стефанов, за когото, като истински българин, фолклорът не е само наследство и национално богатство, а личностна идентичност. Българската народна песен и танц е вплетена в нашия генетичен код, затова съхранението на фолклорните ни традиции е опазване на собствената ни същност”, каза народният представител Владислав Николов.

"Желая на организаторите с нестихваща енергия и ентусиазъм да продължават да работят за съхраняването на българщината в нашия край и родина. Убедена съм, че на това невероятно красиво място, под вековните дъбове, изпълненията на участниците в събора ще направят съприкосновението с уникалните ритми на българската фолклорна традиция вълнуващо и неповторимо”, се казва в поздравителния адрес от Председателя на НС Цецка Цачева, прочетен от председателя на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев.

От свое име той насърчи усилията на кмета на Градище Стефан Стефанов и партньорите в организацията на тази инициатива и отбеляза, че нарастващият интерес към "Тараклъка пее и танцува” е най-големият стимул за неговото успешно развитие и утвърждаване.