Тихомир Иванов пети в скока на височина на Европейското!

Плевенчанинът регистрира най-доброто си представяне на голямо първенство при мъжете

Тихомир Иванов зае петото място във финала на скок височина на европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. Плевенчанинът, който утре навършва 22 години, преодоля от първи опити 219 см и 224 см, но направи три грешки на 229 сантиметра.

Припомняме, че Иванов стана шампион на България при мъжете с личен рекорд именно от 229 сантиметра, с което покри норматив за олимпиадата в Бразилия. Той се справи със заветната височина от третия опит по време на първенството на националния стадион "Васил Левски” в София, провело се преди 20-ина дни. За съжаление в Амстердам не успя да се справи с нормата, която може би щеше да му донесе и медал.

Това бе второто участие на Тихомир Иванов във финал на европейско първенство. Преди две години българинът стана седми, така че изявата му в Холандия е повече от отличнa и регистрира най-доброто си представяне на голямо първенство при мъжете.

Шампион стана Джанмарко Тамбери от Италия, а втори е Роби Гръбърз от Великобритания с 229 см. Трети се наредиха сънародникът му Крис Бейкър и Ойке Онен от Германия.