Пожари вилняха на много места в Плевенско през последните дни

Огнеборците са гасили огнени стихии в цялата област

Доста работа се е отворила за плевенските огнеборци през почивните дни. От пресцентъра на МВР информираха за няколко случая на пожари в областта.

За периода от 8 юли до 11 юли в Плевенско са възникнали седемнадесет пожара в сухи треви и нискостеблена растителност. Инцидентите са регистрирани в землищата на градовете Гулянци, Червен бряг, Белене, Долна Митрополия и Плевен и селата Ракита, Драгаш войвода, Трънчовица, Петокладенци, Беглеж, на пътя между Гулянци и Дъбован и между Радишево и Тученица.

От РДПБЗН напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на огън в сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

На 9 юли в 04:28 часа при пожар в стопански двор в село Драгаш войвода са унищожени 1000 кв.м. покривна конструкция; 800 бали фураж; 1 ремарке и 1 торачка. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН – Никопол с 1 пожарен автомобил. Причините за инцидента са в процес на устаноявване.

На 10 юли в 00:40 часа в Оперативния център на РД ПБЗН – Плевен е получено съобщение за пожар в купа фураж в село Рупци. На място е изпратен екип на РС ПБЗН – Червен бряг с 1 пожарен автомобил, който е потушил пламъците. При огледа е установено, че са унищожени 2 тона фураж. Причините се изясняват.

На 9 юли около 13:27 часа късо съединение е предизвикало пожар в лек автомобил „Опел Вектра“ в село Садовец. Унищожени са: двигателен отсек; предна броня; 2 предни калника; 2 фара, предно стъкло и арматурно табло. Пожарът е потушен от екип на РС ПБЗН – Плевен.