Общински съветници: Пари, дадени за ДЮШ в Славяново, се харчат за обеди и вечери от ФК Вихър

"Защо общинска администрация допуска неправомерно харчене на парите на плевенските данъкоплатци", питат Христослав Михайлов и Йордан Грижов

"Над 5 700 лева са похарчени за обеди и вечери на футболистите от Футболен клуб Вихър (Славяново), от средствата, предвидени за развитие на детско-юношеската школа в града”, категорични са общинските съветници от ГЕРБ – Плевен Христослав Михайлов и Йордан Грижов.

Те се позовават на поисканата и предоставената им справка от Венцислав Бъчев, председател на местния клуб, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

"Другата голяма сума, изразходена от клуба, е за спортна екипировка на футболистите и тя е над 6 000 лева. За хонорари, осигуровки и банкови преводи към края на юни са похарчени близо 3000 лв. За дограма са дадени над 1300 лв. Изплатените пътни съдийски пари са близо 500 лв., над 1200 лв. са платени за гориво за тренировки, контроли и официални мачове от началото на годината. Други по-дребни суми са за охрана на футболни мачове, заверка на футболни паспорти, акумулатор за моторна косачка – 1090 лв., услуга с автобус – 509.76 лв. Сумирани всички разходи от началото на годината досега възлизат на 20 160,48 лв., като от тях за организиране на спортно състезание на детско-юношеската школа за похарчени само 580 лв., сочи справката, получена от общинските съветници от ГЕРБ – Плевен Христослав Михайлов и Йордан Грижов.

Те припомнят, се по предложение на кмета на община Плевен Георг Спартански през месец януари в бюджета на община Плевен за 2016 г.са предвидени и приети 40 000 лева за развитие на детско-юношеската школа в гр. Славяново. Това е записано в т.17 на Решение № 057/28.01.2016 г. на Общински съвет – Плевен. "Ние гласувахме против това предложение, именно заради съмненията, че тези средства ще бъдат похарчени неправомерно, както и стана. Още повече, че тези 40 000 лева, за да бъдат дадени на Славяново, бяха извадени от парите, предвидени за уличното осветление на плевенчани”, категорични са общинските съветници от ГЕРБ.

"Защо парите дадени за развитие на детско-юношеската школа в гр. Славяново са изразходени от футболен клуб и защо общинска администрация допуска неправомерно харчене на парите на плевенските данъкоплатци, без да поиска финансови документи – фактури и касови бележки за направените разходи”, питат двамата общинските съветници от ГЕРБ.