Търговска верига предлага на жени в майчинство почасова работа

Заплащането е твърда сума, която се предлага на одобрените кандидатки

Търговска верига обяви, че е готова да предостави на жени в отпуск по майчинство почасова работа без да губят обезщетенията си. Тя е насочена към всички, които искат да подпомогнат семейния бюджет без да се отделят от децата си за повече от 6 часа през уикенда като има и вариант за работа през седмицата, информират от веригата магазини за обзавеждане на дома HomeMax.

"Програмата за почасова заетост е при договорни условия, които не прекъсват отпуска по майчинство при първия работодател, нито намаляват обезщетението от НОИ по него", поясняват от отдела "Човешки ресурси" в компанията. Програмата е насочена към майките с деца на възраст от 1 до 2 години. HomeMax предлага възможност за работа от 4 до 6 часа в през седмицата както и в събота и/или неделя, а след изтичане на периода на майчинството – и опция за назначаване на пълен или непълен работен ден. Позициите, на които веригата магазини въвежда програмата си, са логистици (4 часа) и продавач-консултанти (6 часа).

Заплащането е твърда сума, която се предлага на одобрените кандидатки. Кандидатстването е с автобиография, изпратена на електронната поща на отдела за човешки ресурси в компанията или на гишетата "Информация" в магазините. Веригата има обекти в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

Програмата се обявява ден след като държавата обеща на майките с деца до една година, които желаят да се върнат на работа, да получават освен заплатата и 50% от обезщетението за майчинство.