Възпитаник на НУИ "П.Пипков" демонстрира таланта си в "Шоуто на Слави"

"Плевен е изключителен град, има много талантливи музиканти", сподели Розана Уитфилд

17-годишният Християн Христов гостува в "Шоуто на Слави" заедно с Розана Уитфилд, създател на международния конкурс за музиканти на престижното училище Whitgift School, от който той получава стипендия да замине за Лондон. Вече над две години е там и целта оттук-нататък е да получи стипендия за една от консерваториите в Лондон.

Неотдавна стана ясно, че Християн е сред финалистите в един от най-авторитетните конкурси за млади класически музиканти в Обединеното кралство - „BBC Young Musician" /„Млад музикант на Би Би Си.

Талантливият перкусионист e възпитаник на НУИ "Панайот Пипков"- Плевен. Започва да се занимава с музика на 7-годишна възраст, като постъпва в класа по ударни инструменти на Димитър Солаков, а впоследствие на Симеон Серафимов.

"Християн е много талантлив, фантастичен музикант! Търсихме такива деца и пътувахме из цяла България. Плевен е изключителен град, има много талантливи музиканти. И там прослушахме изпълнители на струнни инструменти. Християн искаше да свири на маримба и въпреки, че не търсихме такива, му дадохме възможност да свири. След това решихме, че не ни трябват други музиканти", разказа Уитфилд в "Шоуто на Слави". "Всеки трябва да има възможността и шанса да отиде в различни държави. Ако имате талант и искате да се развивате, трябва да видите света. Това предлагаме в нашето училище", допълни Уитфилд.

"Животът ми се промени до такава степен, че ми даде възможността да живея и свиря сред други хора, да живея сред различни националности. Нещата се развиват доста добре. Ще се опитам да просперирам там, защото има повече възможности, отколкото в България", сподели Християн.