Студенти и ученици от Плевен и Левски се включиха в лятната стажантската програма на ЧЕЗ

Тя е целогодишна, платена и предоставя възможност на младите хора за придобиване на опит в реална работна среда в сферата на електро енергетиката

ЧЕЗ стартира лятна стажантска програма за 2016 г. Тази година в инициативата се включиха над 80 студенти и ученици от 12 града - София, Плевен, Благоевград, Кюстендил, Дупница, Гоце Делчев, Разлог, Козлодуй, Левски, Самоков, Бяла Слатина и Сандански. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Стажантската програма на ЧЕЗ е целогодишна, платена и предоставя възможност на младите хора за придобиване на опит в реална работна среда в сферата на електро енергетиката. Тези от тях, които са проявили ангажираност и отговорно отношение към работата, могат да намерят своята професионална реализация в ЧЕЗ.

Стажантската програма е с 8 годишна традиция за дружествата от Групата ЧЕЗ в България. През този период над 500 стажанти са се включили в нея, като над 120 са останали на работа ЧЕЗ.

"Днес енергетиката се променя динамично. А голямото предизвикателство е с по-малко да правим повече. Затова имаме нужда от млади хора, които са мотивирани и намират смисъл и удовлетворение в работата. Всяка година през летния период атмосферата в компанията е особена, причината е вашето участие в работния процес на дружествата, а ние сме щастливи, че има на кого да предадем нашите знания и опит “ каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ в България, по време на откриването на лятната сесия на Програмата.

ЧЕЗ е на българския енергиен пазар от края на 2004 г. Компанията обслужва територия, на която живеят над 3 милиона и 300 хиляди жители, и в нея работят близо 3350 български служители.