Браво, Неви! Плевенчанката игра достойно на финалите в Баку (Видео)

Две шести и едно пето място за Владинова в последното състезание преди Олимпиадата

Невяна Владинова завърши достойно участието си на турнира от Световната купа в Баку. Припомняме, че вчера най-добрата родна гимнастичка финишира шеста в индивидуалния многобой и се класира на финалите на обръч, топка и лента.

Днес изявата на плевенчанката стартира с шесто място на обръч. Неви игра блестящо и получи оценка 18.000 точки. За съжаление съдиите не се осмелиха да й дадат повече, въпреки че го заслужаваше. Шампионка на уреда стана рускинята Яна Кудрявцева с 19.250, а тройката допълниха сънародничката й Маргарита Мамун с 18.850 и Ксения Мустфаева от Франция с 18.500.

Владинова представи и разкошна топка, но оценката на съдиите отново й отреди шеста позиция с 18.150 точки. Първото място зае Маргарира Мамун с 19.400, следвана от другата рускиня Александра Солдатова с 19.000 и израелката Нета Ривкин с 18.500.

В последния си шанс за медал Невяна игра още по-перфектно на лента и заслужи 18.200. За съжаление и тук оценката не бе достатъчна за медал, въпреки отличното си изпълнение. В първата тройка на уреда се наредиха Кудрявцева, Мамун и представителката на домакините Марина Дурунда.

Това бе последното състезание от Световната купа преди Олимпиадата в Рио, където Неви ще представя България в индивидуалната напревара. Всички вярваме, че трудолюбието и упоритостта й ще бъдат възнаградени.

Припомняме, че Владинова и ансамбълът ще заминат на 3 август за Бразилия, където ще се подготвят 10 дни преди да започнат участието си.