Деян Топалски: Мачът за титлата на "MaxFight" e сериозно изпитание

"Осъзнавам отговорността и сериозността на такъв двубой", коментира ММА боецът дни преди битката

Деян Топалски ще търси 16-ата си победа на ММА ринга по време на "MaxFight 39". Както вече известихме, за поредна година курортът Свети Влас ще е домакин на бойна галавечер от веригата. На 2 август боецът, който е родом от Плевен, ще се бие с Радослав Карашев за титлата на MAXFIGHT CHAMPIONSHIP в категория до 84 кг.

Plevenutre.bg спазва традицията преди всяко издание на турнира да среща читателите си с Деян Топалски. Ето какво сподели той дни преди вaжната битка.

Отново наближава любимата ти дата - 2 август. Този път обаче ситуацията е малко по-различна. Ще се биеш за титла. Променя ли с нещо това нагласата ти за "MaxFight" и амбицира ли те допълнително?

Разбира се, променя нагласата ми. От една страна ме амбицира, мотивира ме допълнително. Oт друга - осъзнавам отговорността и сериозността на такъв мач. Нямам търпение да дойде датата вече. Иска ми се да се събудя утре и това да е деня на мача.

Как протича подготовката за мача и какви са очакванията ти?

Подготовката ми протича по план. За жалост боксовият ми треньор Венцислав Иванов не успя да се включи пълноценно заради свои ангажименти, но компенсирах чудесно като тренирах повече кикбокс със помощта на Станислав Бахчеванов и Сергей Петров. И двамата треньори много ми помогнаха да подобря своят страйкинг. Работех и върху уменията си на земя с помощта на момчетата от клуба по бразилско жиу житсу "Туистед". Кондиционната ми подготовка отново оставих в ръцете на Александър Георгиев и съм много доволен от резултатите, защото това ще е ключово за предстоящия мач. Все пак ще е за титла и рундовете ще са 5, а не 3, както е обичайно.

Как се чувстваш, здравословно всичко наред ли е с теб?

Здравословно, да чукна на дърво, съм чудесно. Днес ми предстоят последни спаринги и после намалявам леко оборотите. Да се надяваме, че до мачa няма да се случи някоя беля и всичко ще е наред.

С противника ти Радослав Карашев имате "стара вражда", грубо казано, след онзи мач през 2014-та. Остана ли нещо недоизказано относно събитията около него?

Вражда не бих казал. Радо е хубаво момче, аз го харесвам и като човек, и като боец. Вината за всичко, което се случи в онази вечер носят съдиите на мача. И аз, разбира се. Не искам обаче да влизам в тая словесна разправия още един път. Ето, сега има нов мач и всичко ще си дойде на мястото!

Снимка: boec.bg

Мнението ти за противника. Има ли с какво да те изненада?

Както вече казах, Радо е добър боец, харесвам го. Дали има с какво да ме изненада ще си проличи на ринга, аз се надявам да няма.

Със сигурност вниманието ти е насочено към мача във Влас, но има ли яснота какво ново ще се случва в кариерата ти през следващите месеци. Вече се заговори и за двубой с Бранко Бабачев...

Първо да мине мачът с Радо. Той е сериозно изпитание. Все пак е за титла, а и Карашев е корав и опитен боец. След това ще мисля за мачът с Бранко, който пък от своя страна изобщо не ме притеснява. Не мисля, че това момченце има някакъв шанс срещу мен и смисълът на този мач би бил единствено с възпитателна цел. Той просто трябва да се научи, че трябва да се стоиш с дела зад думите, които хвърляш. С удоволствие ще му предам този урок и ще му покажа колко са реално възможностите му и къде му е мястото. Нека стигнем до мач първо, защото досега имаше покана за 3 мероприятия, на които отказа да излезе срещу мен. Стискам палци да си удържи на думата и на 7 октомври да се качи на ринга!

Мислиш ли отново и за мачове на международната сцена?

Разбира се, че най-вече се интересувам от предложения в чужбина, но съм доста внимателен в подбора. Проблемът е, че всичките ми мачове навън са били с предизвестие 15 дни. Това е време крайно недостатъчно за каквото и да било. Аз повече неподготвен не желая да се бия. Чуждите организации искат да ползват българските бойци като пушечно месо, което на мен не ми се нрави, затова съм в процес на изчакване. Имам интересно предложение за ноември във Франция. Да видим какво ще излезе от това. Имам и други предложения, ще видим накъде ще задуха вятъра.