Цветанов: ГЕРБ ще участва самостоятелно в изборите, защото може да носи отговорност

"ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори“, подчерта той

ГЕРБ е една от малкото партии, която има реален политически живот. ГЕРБ ще участва самостоятелно в президентските избори, защото сме партия, която обича да носи отговорност. Ние винаги разчитаме на широка подкрепа - от страна на българските избиратели. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Плевен. Цветанов бе на посещение в града, за да проведе работна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от областта.

"ГЕРБ има своята идентичност, имаме своето политическо поведение, което сме реализирали във връзка с подготовката за всеки един национален избор. ГЕРБ може да носи отговорност и затова участва самостоятелно – за да се знае електоралната тежест на всеки от кандидатите. Това ни натоварва с допълнителни предизвикателства“, обясни зам.-председателят на партията. По думите на Цветанов всички кметове, депутати и представители на ГЕРБ винаги са помагали на всички граждани и за развитието на всички общини. "ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори“, заяви Цветан Цветанов. Според председателя на ПГ на ГЕРБ президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет. „Често се говори, че кандидатът за президент трябва да бъде надпартийна кандидатура. Аз смятам, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическата формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт. Това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества. Убеден съм, че кандидатът за президент трябва да има изграден авторитет, да е доказал, че работи в интерес на обществото“, подчерта Цветанов и изтъка необходимостта президентът да има авторитет и пред българската армия.

Цветан Цветанов обясни, че от месец февруари тази година до настоящия момент всички областни центрове в страната са посетени, за да бъде направен отчет и анализ на изборните резултати на ГЕРБ на местните избори. "Отчетността ни дава възможност да направим трезва оценка за резултатите и за това, което се очаква от нас в бъдеще. През 2007 година в област Плевен нямахме нито един кмет. През 2011 г. имахме двама общински кметове, а сега имаме пет. Това е добър резултат за ГЕРБ. Разбира се, отчитаме слабия резултат в Община Плевен, защото имахме кмет на областния център. Въпреки това общинските съветници от ГЕРБ в Плевен работят конструктивно за развитието на всяка една община, независимо дали имаме кмет или не“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.