Невяна Владинова с 21-ви стартов номер в Рио де Жанейро

В квалификациите ще участват 26 индивидуални гимнастички

След участието на Световната купа в Баку Невяна Владинова и ансамбълът ни вече насочват погледите си към Олимпиадата. По предварителни планове гимнастичките трябва да заминат за Бразилия на 2 август. Няма да се подготвят в Рио, а в друг град – Флорианаполис, където ще останат до 15-ти, за да се аклиматизират, след което ще влязат в олимпийското село в Рио.

Владинова ще играе с 21-ви стартов номер в квалификациите на турнира по художествена гимнастика на Игрите. Плевенчанката ще започне с изпълнение на обръч в надпреварата, на която ще мери сили с още 25 индивидуални гимнастички. За финалите се класират първите 10 при жените след пресявките.

Неви показва много силни игри през последните месеци и демонстрира, че има потенциал да бъде сред най-добрите в Рио. Припомняме, че тя завоюва квотата по време на Световното в Щутгарт през 2015 г. след безапелационна игра.

XXXI-те летни олимпийски игри ще се проведат от 5 до 21 август. Това ще са първите олимпийски игри, проведени в Южна Америка. Градът домакин бе избран на 2 октомври 2009 г. по време на 121-вата сесия на МОК в Копенхаген.

Нашите прекрасни момичета!
Рени, Хриси, Михаела, Любомира, Цветелина, Неви и Катрин!