Щети за 60 000 лева в детски и спортни площадки трябва да възстанови общината

Те са изградени със средства на Европейския съюз по проект

Над 60 000 лв. са щетите на Община Плевен заради потрошени детски и спортни площадки, изградени със средства на Европейския съюз по проект "Организация на уличното движение с подобряване на физическата среда в град Плевен". Това съобщи началникът на отдел "Екология" при Община Плевен на редовната оперативка, информираха от местната управа.

През изминалата седмица е направена проверка от Управляващия орган на програмата за устойчивост на инвестицията на шестте площадки и са установени вандалски актове на повечето от тях. За период от пет години Общината е длъжна да ги поддържа във вида, описан в проектните предложения, включително и да гарантира безопасността на децата. Поредната проверка е показала нови щети по детските съоръжения за игра и настилката. Издадени са предписания от Управляващия орган на програмата, повредите да бъдат отстранени до месец септември. Ремонтът ще е за сметка на местния бюджет.

Средно на година Община Плевен е принудена да отделя около 350 хил. лева за възстановяване на детски съоръжения и премахване на нерегламентирани сметища.