Агроинженерът Сашо Стоев ще управлява "Паркстрой" следващите три години

Това реши Общинският съвет на редовното си заседание днес

Агроинженерът Сашо Стоев ще управлява общинското дружество "Паркстрой" през следващите три години, реши Общинският съвет на редовното си заседание днес.

Предложението за избор на управител беше внесено от съветника от ГЕРБ Христослав Михайлов във връзка с изтичане договора на досегашния шеф на фирмата Красимир Петров на 02 август т.г.

Направени бяха две предложения за избор на нов управител. Досегашният оглавяващ дружеството Красимир Петров беше номиниран от Георги Велков от групата на коалиция "Плевен може, Плевен побеждава”. Христомир Христов от "Народен съюз" предложи Сашо Андонов Стоев, агроинженер, притежаващ частна фирма с предмет озеленяване и благоустрояване.

Подкрепа за Красимир Петров беше заявена от страна на кмета Георг Спартански. Той се мотивира с видимите положителни резултати от дейността на „Паркстрой” от края на м.г. при нараснал обем от работа, икономии от намаляването 11 пъти на външни услуги, чрез които на практика са източвани общински пари чрез фирмата, успешно излизане от финансовия колапс, до който беше доведена заедно с "Тибор" и "Инжстрой" през предния мандат и реализиране на по-висока печалба. Твърдя, че дори да бъде избран друг управител, докато аз съм кмет, няма да допусна да продължи досегашната порочна практика, категоричен беше Георг Спартански.

В крайна сметка мнозинството избра за управител Сашо Стоев, съобщават от пресцентъра на общината.