Берое обърна Спартак в контролна среща

Плевенчани загубиха с 1:3 при визитата си в Стара Загора

Спартак (Плевен) загуби от Берое с 1:3 в контролна среща, играна на спортна база "Берое" в Стара Загора. Двубоят бе съпътстван с немалко нерви и жълти картони - четири в актива на спартаклии и един за "беройци".

Възпитаниците на Диян Дончев откриха резултата в 24-ата минута, след като Макенджиев не успя да изчисти върната към него топка и Долапчиев се разписа на празна врата - 0:1. "Заралии" се активизираха и натискът им в последните минути на първата част даде резултат. Александър Василев изравни с хубав удар от границата на наказателното поле - 1:1.

Берое обърна развоя на срещата и поведе с 2:1 в 55-ата минута. Неманя Милисавлевич се възползва от наразбирателство в защитата на Спартак и намери непокрития Александър Василев в наказателното поле. Крилото се разписа в опразнената мрежа без проблем - 2:1. Действията на терена продължиха да се развиват предимно в половината на "синьо-белите" и така се стигна до 77-ата минута, в която Станислав Дрянов получи топката след продължителна атака и центрира чудесно в наказателното поле, където Александър Колев засече с глава за 3:1.

Спартак (Плевен): 1. Димитър Пантев 20. Мартин Митов 5. Цветелин Радев 8. Иво Иванов (к) 3. Станислав Георгиев 14. Димитър Мичков 19. Кирил Вълов 10. Стефан Христов 15. Тихомир Тодоров 13. Жюлиен Бенков 45. Григор Долапчиев Резерви: 94. Злати Златев 6. Стефан Валериев Кристиян Димитров Димитър Мавродиев Теодор Ганчев.