Художничка от "Колорит" с Почетна награда от конкурс на ЮНЕСКО

В конкурса са взели участие близо 3 000 творби на деца от всички континенти

9-годишната Белослава Митева от арт школа "Колорит" - Плевен получи Почетна награда от Международния конкурс за пластични изкуства на тема "Дивата природа". Конкурсът се организира от Центъра на ЮНЕСКО "Луи Франсоа" в град Троа - Франция.

В конкурса са взели участие близо 3 000 творби на деца от всички континенти. Белослава печели наградата с живописната си рисунка "Щастливи животни в джунглата".

Президентът на Центъра на ЮНЕСКО в Троа декларира, че душата на този конкурс е празникът от създаването на мултикултурен диалог между децата от целия свят. Това не е състезание, за да получиш просто една материална награда. Ето защо, тези които не са сред победителите не бива да са тъжни, защото техните творби влизат в арт библиотеката "Спомени за бъдещето". Това е място, където се съхраняват всички участващи в конкурса творби, вписвайки се в паметта на човечеството чрез културни и образователни програми и дейности в различни страни по света.

Международната изложба по традиция се показва в Художествената галерия на ЮНЕСКО в град Троа и се радва на голям интерес. След Троа изложбата ще бъде показана в галерии в цяла Франция, след което предстои гостуване в Испания, Люксембург и Дания, информираха от плевенската школа.