И конфискация на каруци, влезли в рамките на града, предвиждат промени в наредба

При разработването им са били използвани и предложения на кмета на с. Николаево Ваня Орозова

За подготвяни промени в Наредба № 3 на Общински съвет - Плевен, за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен информира кметът Георг Спартански по време на оперативното заседание днес, съобщават от пресцентъра на местната управа. При разработването им са били използвани и предложения на кмета на с. Николаево Ваня Орозова, уточни той.

Част от промените касаят засилването на мерките при преодоляване на наболелия проблем с ежедневното нарушаване на забраната за влизане на територията на града на каруци от съседните села. Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто, да бъдат регистрирани в кметствата по места, като номерата им и името на селището да бъдат изписани с едър черен шрифт от двете страни. По този начин при установяване на нарушението те ще бъдат лесно идентифицирани. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установено нарушение. Такава практика съществува в много други общини, посочи кметът.

За разрешаване на проблема с влизащите в рамките на града каруци ще се работи съвместно със служители на ОД на МВР, за което вече се постига договореност.

Други промени в същата Наредба касаят не по-малко важен въпрос - режима на паркиране на територията на град Плевен, допълни Георг Спартански.