Картинг клуб с нов 5-годишен договор за общински имот

Помещението е предоставено за ползване от спортния клуб с решение на местния парламент още през май 2011 г.

Нов 5-годишен договор при 150 лв. месечен наем без ДДС гласува Общинският съвет на Плевен за отдаване под наем на помещение - частна общинска собственост, на сдружение „Автомобилен и картинг спортен клуб - Плевен Рейсинг - ТИМ”. Имотът е от 430 кв.м, разположен е на бул. „Г.Кочев” и се предоставя на сдружението без търг или конкурс, гласи решението на съветниците.

Помещението е предоставено за ползване от спортния клуб с решение на местния парламент още през май 2011 г. Първоначалният договор е бил за 5 години при месечен наем от 150 лв. без ДДС. С решение от ноември 2013 г. месечният наем на клуба за ползване на имота е бил променен на 40 лв. без ДДС. Тъй като въпросният договор е изтекъл на 4 август тази година, председателят на Сдружението е поискал от Община Плевен срокът за ползване на общинския имот под наем да бъде удължен за 10 години и месечният наем да бъде намален на 20 лв. без ДДС. След изслушване на предложението Общинският съвет реши да удължи договора с 5 години, а месечния наем за ползване на помещението да бъде 150 лв. без ДДС. Консумативните разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота са за сметка на сдружението.

Сдружение „Автомобилен и картинг спортен клуб - Плевен Рейсинг - ТИМ” развива дейност в областта на картинг спорта, автомобилни и други моторни спортове. Сдружението ползва предоставения им общински имот за поддръжка и подготовка на състезателните автомобили.