Прокуратурата предаде на съд 20-годишен, теглил пари от чужда дебитна карта

Симеон Д. и пострадалата живели във фактическо съжителство

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 20-годишен мъж, изтеглил пари от дебитна карта без съгласието на собственика.

Обвинението срещу Симеон Д. е за това, че на 2 март 2016 г., в 17,30 часа и в 17,31 часа, в Червен бряг, при условията на продължавано престъпление, от банкомат в града, използвал платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра, като извършил справки за баланса на сметката и изтеглил сума в размер на 180 лв., като деянието не съставлява по-тежко – престъпление по чл.249, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Симеон Д. и пострадалата живели във фактическо съжителство. На 02.03.2016 г. жената отишла на работа. Симеон Д., останал в жилището и решил да се възползва от отсъствието на приятелката си и да изтегли пари от сметката й, без нейното съгласие. Взел от портмонето дебитната й карта и лист с ПИН-кода и от банкомат в гр.Червен бряг, използвал три пъти дебитната карта, като извършил справки за баланса на сметката и изтеглил 180 лева. След това върнал картата и листа с ПИН-кода откъдето ги взел.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжене съд - Плевен.