Плевен удължи договора за билбордове на национална туристическа кампания

По този начин общината продължава участието си в кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм

Билбордове на територията на Плевен ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване на Министерството на туризма за още 12 месеца с цел популяризиране на национални туристически атракции. По този начин Община Плевен продължава участието си в кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм, инициирана от ведомството на министър Николина Ангелкова. За решението, прието от Общинския съвет на редовното юлско заседание, информира председателят на местния парламент Мартин Митев, цитиран от пресцентъра на местния парламент.

В края на миналата година Министерството на туризма съвместно с 11 български общини осъществи рекламна кампания за популяризиране на туристически обекти на територията на цялата страна. Община Плевен се включи в нея като предостави безвъзмездно билбордове на своя територия, на които на реципрочен принцип се представят културни забележителности на територията на други области и общини в страната. Министерството на туризма от своя страна пое ангажимент да изработи рекламните пана и винили на предложените от Плевен обекти, които съответно ще бъдат рекламирани на територията на другите области и общини, участници в туристическата инициатива.

Инициативата получи високо обществено одобрение, което от своя страна стана причина кампанията да бъде и продължена.

В началото на кампанията, със свое решение от май 2015 г., Общински съвет – Плевен е предоставил за нуждите й 2 билборда – в зеления остров на пътя София – Плевен и до бл.92 в жк „Сторгозия“. Срокът на безвъзмездното ползване на двата информационни елемента е бил 5 месеца и е изтекъл на 13 януари тази година. И за двата билборда не е имало заявен интерес от потенциални наематели и съветниците решиха договорът за ползването им за нуждите на туристическата кампания да бъде удължен с още 12 месеца.