Пребитият от роми край село Каменец със сълзи на очи: И по филмите няма такава зверщина (Видео)

Даниел Дереков с потресаващ разказ за инцидента - принудили го да яде жива риба

История за жестокост, облечена във власт. Така озаглавиха от Нова телевизия историята за зверския побой, който отнесе мъж от Плевен край село Каменец. Припомняме, че обвинен за случилото се е общинския съветник от ДПС Методи Петков.

Даниел Дереков е жестоко пребит, докато ловял риба с приятели в блатото на селото. Ден след инцидента е арестуван Методи Петков – стар познайник на полицията. До агресията се стигнало, защото общинският съветник решил, че Даниел лови риба в частния му язовир.

"И по филмите няма такава зверщина. Може би тези, които са били в Гестапо...", разказа със сълзи на очи унизеният и пребит от роми Даниел. "Методи слезна от джипа и ме удари с бухалка в главата. Впоследствие още много пъти ме е удрял. А пък ромите бяха освирепели. Всеки спира колата, слизат по 4, по 5. И за да му се докажат колко са верни, с някаква абсолютна жестокост... И вика: "Вие, българите, все не сте се наяли, лапай, лапай", и извади от плика, ние бяхме хванали две дребни риби... В този момент усетих как ме удрят с брадва", допълни Даниел. "Многократно твърдяха, че не ги интересува. Те били законът там, не ги интересувало жандармерия и полиция. Той бил законът и само той бил законът", разказа още Дереков.

Методи Петков е в ареста. Въпреки случилото се обаче обвинението му е единствено за средна телесна повреда по хулигански подбуди и грабеж. Петков е избран за съветник на изборите миналата година - човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо, посочиха от Нова телевизия в своя репортаж. От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент.

Вижте още в репортажа на Нова телевизия: