Пребитият рибар: Заплашват съпругата ми, неколкократно споменават и децата ми (Видео)

От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент

Групата роми от над 25 човека, която преби плевенчанина Даниел Дереков край Каменец, е нанесла около 60-70 удара по тялото му. Мъжът и другарите му са ловили риба в блатото под язовира на общинския съветник Методи Петков. То е общинска собственост. Това стана ясно от разширения репортаж на Нова телевизия относно скандалната случка.

Стана ясно още, че нападателите взели личната карта на Дереков да я снимат с телефон, за да имат адреса му.

"Методи каза, че му дължа 5000 лева, че стъпвам в неговата земя. Другите двама, които бяха с мен, също му дължали по толкова пари. Той заяви, че нямал несъбрани пари. Имах 200 лева в портфейла си. Взеха ги и впоследствие той ми върна 100 лева с думите: "Да имаш за лекари и болници", разказва Даниел. Той е оставен в безпомощно състояние. Няма спомен как е успял с рязани гуми да стигне до съседното село.

"Дори и хората на закона, облечени с униформи, изпитват страх от този господин. Този бой, който понесох... Не знам... Сигурно и в лагера на смъртта не са ги били така, Страхувам се, защото получихме много заплахи. Звънят на съпругата ми, нееднократно споменават децата ни, знаят къде живея, снимана ми е картата... Заплашва ме и пред РПУ-то. Попита ме: "Боли ли?, "Сушито беше ли вкусно?" и след това: "Ти жалби ли подаваш? Нали знаеш какво правя с тези жалби.", разказа Дереков. "Фактическата партия, която стои зад гърба му, да помисли. Това ли трябва да са българските политици и така ли трябва да живеят децата ни на тая земя?

Бих искал да се обърна към тези, които го защитават. Утре може да се те или децата им. Да бъдат пребити, седнали някъде на територията на България. Просто имах късмет", каза още Даниел.

От ДПС пък смятат, че става въпрос за битов инцидент.

"Това е битов случай. Не е извършен в качеството му и по изпълнение на политическа задача, която да е изпълнявал, да набие някой. Това го е извършил като личност”, заяви пред Нова депутатът от плевенския регион Митхат Метин.

Абсурдната му реакция предизвика остри коментари от страна тв водещите Ани Цолоа и Виктор Николаев. "Има ли някаква здрава логика подобен човек да участва в политическия живот и трябва ли да е на свобода?", попита Виктор Николаев.