Адвокатът на Методи Петков: Не е бил той, друг е карал колата му

С този начин на защита те търсят да се отърват по един много примитивен начин, категоричен е защитникът на пострадалия

В четвъртък съдът остави за постоянно в ареста общинския съветник от Плевен Методий Петков, разследван за побой и унижаване на друг мъж. Петков е обвинен за изнудване, грабеж със средна телесна повреда, принуда и хулигански действия.

Адвокатът му - Серьожа Николов обаче твърди, че по време на побоя общинският съветник изобщо не е бил там.

"Друг човек е извършил побоя. Той отива с автомобила на Методи Петков на язовира. Впоследствие побоят е станал с негово участие на този свидетел. По същото време Методи Петков вечерта е бил в град Плевен, не е бил на язовира, където е станал побоят”, твърди в сутрешния блок на Нова телевизия Серьожа Николов. 

"Много погрешна линия на защита е да казва, че не е бил там. Той е разпознат от пострадалия. Всяка една версия, за да бъде успешна, трябва да бъде близо до доказателствата. В случая има недвусмислени доказателства и прокуратурата няма да ги прескочи никога. С този начин на защита те търсят да се отърват по един много примитивен начин”, коментира Марин Марковски, защитник на пострадалия Даниел Дереков.

Oт прокуратурата заявиха, че са разпитали въпросния "свидетел, изложил е своя версия, но към настоящия момент не се подкрепя от нищо и ще бъде проверяван за лъжесвидетелстване.