Патриотите осъдиха остро побоя над плевенчанина Даниел Дереков и скочиха на ДПС

Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общински съветник и кандидат за народен представител, категорични са от НФСБ И ВМРО

Нужни са промени в Изборния кодекс и узаконяване на доброволните формирования за защита на населението. Това е позицията на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО във връзка с криминалния случай в Плевен, при който мъж бе жестоко пребит от общински съветник от ДПС и негови приятели.

Патриотите отправят апел към прокуратурата да работи по този случай, воден не само от законодателството, но и от отговорността към обществото, тъй като извършителят на нападението е действащ общински съветник.

Докога престъпници ще бъдат овластявани в България, защото ДПС се представлява и в парламента, и в общинските съвети от рецидивисти с богато полицейско досие, питат съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Не можем да разчитаме на морала на партии като това етническо движение. Веднъж ще е Бат Сали, създателят на частното енерго в Самоков, друг път ще е въпросният Методи Петков от Плевен, който по неговите думи бил закона, изразяват възмущението си Патриотите.

Нужни са промени в Изборния кодекс, с които да се въведат по-строги критерии към кандидатите за изборни длъжности. Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общински съветник и кандидат за народен представител, продължава позицията.

Според Патриотичния фронт е крайно време да се узаконят на национално ниво доброволните формирования за защита на населението и опазване на обществения ред.

Видно е, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места и райони на страната. Тяхната работа ще се подпомогне от доброволци. Това е превантивна мярка срещу беснеещата битова престъпност, категорични са Патриотите.

С оглед на предстоящите президентски избори от Патриотичния фронт са на мнение, че следващият президент на България трябва да бъде по-пряко ангажиран с разрешаване на проблема с битовата престъпност.