Голям интерес към тренировките на Невяна Владинова и ансамбъла във Флорианополис

Местни студенти наблюдаваха нашите момичета

Българският национален отбор по художествена гимнастика продължава лагера си преди олимпийските игри в Рио де Жанейро в бразилския град Флорианополис, а интересът към тях е огромен. Още в първия ден местни медии обърнаха сериозно внимание на нашите, а родната делегация не крие, че е изключително доволна от условията, които предоставят домакините.

Невяна Владинова и ансамбълът тренират в една от залите на UDESC университет, държавен университет на област Санта Катерина. Университетът развива 10 вида спорт - художествена и спортна гимнастика, футбол, джудо, волейбол, баскетбол, футзал, хандбал, танци и класически балет. Повече от 2000 деца и студенти спортуват, като базата на Университета разполага с 4 големи зали и открити площадки за спорт. Всички подготвителни групи тренират безплатно като разходите ги поема общината, споделиха от федерацията. Транспортът и мястото за зали дава университета, заплатите на треньорите ги плаща кметството.

"На вчерашната тренировка в залата имаше много желаещи студенти да гледат как тренират нашите момичета", споделиха от федерацията.

Директор на центъра за научно развитие на спорта е Фабрицио Капуто, а Мария Хелена Краески е директор на образованието в университета. Тя от сутрин до вечер е с нашия отбор и се грижи нищо да не липсва на българските момичета и треньорски щаб. Тя е и единствената жена с титла comendadora на цялата област Санта Катарина.

Снощи ръководството на отбора и треньорският щаб бяха поканени на вечеря в клуба за гости в жилището на Мария Хелена Краески. Домакините на българските гимнастички са уникално гостоприемни хора, които правят така, че престоя във Флорианополис да остане незабравим не само заради условията, които предоставят на тима, но и с проявеното невероятно отношение и грижа към момичетата.