Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев посети 55-ти инженерен полк

Наградиха военнослужещи

От името на Министъра на отбраната Николай Ненчев, в тържествена обстановка, пред целия личен състав, генерал-майор Боцев награди командирът на 55-ти инженерен полк - Белене полковник Росен Арабаджиев с награден знак за вярна служба под знамената III степен за проявен висок професионализъм и създаване на отлична организация на дейността по безопасните условия на труд.

Със заповед на Министъра на отбраната, за проявен изключителен професионализъм, себеотрицание и високо чувство за отговорност при изпълнение на поставена задача, с парична награда бяха наградени военнослужещите - лейтенант Димитър Маринов, редник 3-ти клас Георги Георгиев, ефрейтор 2-ри клас Николай Шопов, редник 3-ти клас Гюрсел Реджебов, редник 3-ти клас Павел Лоринков, сержант Георги Начев, които участваха в спасителна акция за издирване на изчезнали деца във водите на р. Янтра пред месец юни. Наградите връчи и.д. директор на дирекция „Социална политика” в Министерството на отбраната Иво Антонов.

„За мен е голямо удоволствие да присъствам днес пред вас и да изкажа моята и на ръководството на Министерството на отбраната благодарност за проявения висок професионализъм и отлично изпълнение на поставените пред Вас задачи”, каза в обръщението си към личния състав командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.

След официалната част генерал-майор Боцев и господин Иво Антонов се срещнаха с личния състав и отговориха на въпроси на военнослужещите и цивилните служители.