Плевен развива нови ИТ специалисти

Самите курсисти разказаха за впечатленията си от Webrika Academy

Плевенчани вече могат да започнат нова кариера в сферата на ИТ технологиите.

Това е възможно благодарение на Георги Прусийски, който заедно с брат си Симеон създава Webrika Academy за обучение и развитие на нови ИТ специалисти. Академията предлага преквалификационни курсове, в които се изучават IT технологии, свързани с изграждането на уебсайт, неговата визуална част, неговата бизнес логика и неговото маркетиране онлайн.

От 2015 година насам в академията са завършили успешно общо 35 курсисти, като 7 от тях са вече наети и градят своята кариера на програмисти в разнообразни софтуерни компании. Ето какво разказват самите курсисти за впечатленията си от Webrika Academy и преподавателския й състав:

“Webrika е IT академия с високи амбиции и цели, която е в състояние да дари всеки един с нужната за него подготовка. Един добър старт в областта на програмирането, адаптиран към пазара на труда в България.

Програмата, по която ми протече обучението, включваше интересна, образователна и леснопопивателна материя.

С помощта и прякото съдействие на моите преподаватели, имах възможността да открия мечтаната от мен работа в IT сектора и по-конкретно в IdeaMax, компания фокусирана върху оптимизацията за търсачки и предлагането на уеб решенията на българския бизнес. Изказвам благодарности към преподавателите и техния блестящ професионализъм.”

Цветозар Красимиров, 26 години

“Webrika Academy според мен не отстъпва на почти никоя от по-познатите IT академии, преподавателите са хора с дългогодишен опит и с уменията да преподават на разбираем език, с темпо, което всеки може да се справи, и обръщат внимание на всеки индивидуално, ако се налага.

След множество интервюта, успях да намеря работата, която ме задоволява и отговаря на технологиите, които търсех.”

С. Б., 26 години

“Академията на Уебрика е нещо невиждано за тези географски ширини. Тя предоставя уникална възможност на всеки имащ желание да навлезе в уеб технологиите.

Още с откриването на академията се записах за курса Php & MySql, с което започнах своите първи стъпки като уеб разработчик. Курсът ми бе достатъчен, за да хвана основите и от там нататък да продължа своето развитие.

Година, след като преминах курса, успях да си намеря и първата работа в тази сфера в Moven Design. Силно препоръчвам и пожелавам успех на академията и всички лектори!”

Никола Ангелов, 25 години

“Преподавателите са професионалисти, които се занимават с това което преподават в ежедневието си. По време на академията не вярвам да е имало въпрос на който да не е отговорено или човек на който да не е обърнато внимание. В момента работя като front-end разработчик в StartupMasters и се занимавам с превръщането на дизайни в разбираеми за браузерите страници, като се грижа те да работят еднакво добре на всички браузери и устройства. Работя с HTML, CSS, JavaScript, jQuery и Sass”

Стефан Марков, 29 години

“Ако не беше академията, може би никога нямаше да напусна работата си, и да се ориентирам към това което обичам, а именно да пиша код, да поправям реални проблеми на вече работещи проекти, да чета код и да пиша код. Академията е практично насочена, или “учене чрез правене”, не са теориите който се учат в университета, а преподавателите реално ти обясняват, кое ще ти свърши работа в ежедневните задачи, и кое само трябва да се знае, но рядко се прилага. Вече мога да кажа че съм Web Developer в Moven Design, но започнах като стажант. Работя основно със PHP,MySQL, JavaScript(разбира се и CSS и HTML)”

Мирослав Христов. 29 години

Повече информация за Webrika академия и новостартиращите курсове може да намерите на http://academy.webrika.bg/