Драматично равенство между Поморие и Спартак - 2:2

Плевенчани с първа точка във Втора професионална лига

Първа точка спечели Спартак (Плевен) във Втора професионална лига. Футболистите на Диян Дончев завършиха 2:2 при визитата си на Поморие край морето и показаха, че бързо са се отърсили от тежката загуба в първия кръг от Септември. Спечелената точка изкачи спартаклии на 13-то място в класирането.

Поморийци откриха резултата още в 3-ата минута чрез Ахмед Ахмедов, а равенството бе възстановено в края на полувремето от новото попълнение Владимир Каптиев. Спартак излезе напред в резултата след попадение на Григор Долапчиев в 64-ата минута, но пет по-късно Стефан Стаматов се разписа за 2:2.

3-4 минути преди края на редовното време токът на стадиона угасна и се наложи срещата да бъде прекъсната за кратко, но след подновяването на играта не се стигна до нещо, което да промени резултата.

В третия кръг плевенчани ще домакинстват на Локомотив (София) и ще търсят първата си победа за сезона. Срещата е нa 22 август, понеделник, от 18.00 часа, като е заложена и за директно излъчване в програмата на "Диема Спорт 2".