Кметът Спартански: Районът на Балаклия е отреден за озеленяване, не за застрояване

Недоволни от принудителното извеждане бивши наематели целят с керемиди общинските служители

"До момента не съм получил телефонно обаждане или искане от никой бизнесмен да му бъде предоставен терена около Балаклия. Според решение на Общински съвет – Плевен, районът по план е предвиден за озеленяване, не за строителни дейности. Нямам никакъв ангажимент към никого, целта ни е да премахнем тази язва от лицето на Плевен”, така коментира днес кметът Георг Спартански появили се в публичното пространство твърдения за бъдещо строителство на терена, информират от пресцентъра на общината.

Началникът на отдел "Екология” инж. Павлина Тодорова информира, че недоволни от принудителното извеждане бивши наематели бавят дейностите по разчистване на терена, целят с керемиди общинските служители и извършват вандалски актове. По данни на директора на "Жилфонд" Полина Георгиева пък, в една от освободените къщи се е самонастанила жена с шест деца.

"Процесът по освидетелстване на сградите и събарянето на опасните от тях продължава и е необратим, разчистването също. Що се отнася до настанилите се в къщите без разрешение, едва ли ще останат дълго време там, тъй като тяхното разрушаване предстои”, коментира Спартански.