Букмейкърите отреждат място в осмицата за Тихомир Иванов

Фаворит е катарецът Мутаз Еса Баршим с личен рекорд 2.43 м.

Световните букмейкъри дават на Тихомир Иванов осмо място във финала на висок скок в Рио. Това показа проверка на Plevenutre.bg. Залози за българина се приемат срещу коефициент 67.00.

С най-големи шансове за златото е оценен представителя на Катар Мутаз Еса Баршим - 2,75. Следват украинецът Богдан Бондаренко с 3,75, канадецът Дерек Друин с 5.00, американецът Ерик Кинард - 11.00, сириецът Мажед Алдин Газал - 15.00 и Доналд Томас от Бахамите с 19.00. С по-високи шансове от Тихомир е оценен и Роби Грабарз от Великобритания с 51.00.

Зад Тихомир Иванов в прогнозите на букмейкърите са Андрий Проценко от Украйна, Димитриос Хондрокукис и Кириякос Йоану от Кипър, Хоел Кастро от Пуерто Рико, Ярослав Баба от Чехия, и Брандън Старк от Австралия. С най-малки шансове е оценен Тревър Бари от Бахамите - 101.00.

Финалът е тази нощ в 2:30 часа българско време.

Припомняме, че 22-годишният Тихомир изравни личния си рекорд от 2,29 м в квалификациите, за да намери място сред най-добрите, които ще спорят за медалите. Бронзовият медалист в скока на височина от олимпийските игри в Лондон`2012 катарецът Мутаз Еса Баршим пък преодоля 2.40 м. през юни на състезание в Полша, записвайки най-добър резултат в света за сезона. Личният му рекорд на открито е 2.43 м. и това обосноснова прогнозите на букмейкърите за развитието на финала. Иванов обаче няма какво да губи и ще влезе смело в битката за отличията.