Плевен се гордее с Тихомир Иванов и Георги Гетов!

Двамата са на правилния път и в Токио ще имат още по-голям успех

Отличното представяне на Тихомир Иванов в Рио обедини плевенчани и в социалните мрежи цареше невиждана еуфория през последните дни. След класирането си за финала Тихомир бе залят от хиляди коментари, а публикациите по негов адрес се радваха на небивал интерес. Хората споделяха постовете, пожелаваха му успех и не спираха да показават колко много се гордеят с него.

Същото сполетя и неговия наставник Георги Гетов, който играе наистина важна роля в кариерата на 22-годишния скачач. Гетов и Иванов определено внесоха глътка свеж въздух за България на олимпийските игри, показвайки, че вървят в правилната посока.

Редно е обаче да се запитаме защо Спортист №1 на Плевен за 2014-та стана част от СК "Свилоза" през 2015 г.? Финансовият недоимък в града на Панорамата принуди Гетов и Иванов да предприемат тази стъпка, но така и не стана ясно защо никой тук не се нае да им подсигури условията за развитие. При положение, че още тогава Тихомир се състезаваше на европейско и световно ниво. Въпроси, въпроси...

"За мен е като златен медал да участвам във финал на олимпийски игри", каза лекоатлетът след успешния си дебют на форум под петте преплетени кръга. Следващата Олимпиада е в Токио през 2020-та година и дотогава Тихомир и наставникът му имат достатъчно време да надградят успешната си работа. И усилията им да се увенчаят с медал. Пожелаваме им го.