Италия пак възхитена от плевенчанина Ивайло Чочев

Българинът се превръща в един от най-интересните халфове в Серия А, хвалят го на Апенините

Изключително ласкаво се изказа бившият главен скаут на Палермо Франческо Мусумечи за българския национал Ивайло Чочев. Според него халфът има шансове ако не да бъде велик футболист, то поне да е близо до най-големите футболисти, пише sportlive.bg.

Българинът започна сезона с неприятно усещане, породено от информациите, че Палермо иска да се отърве от него. След това обаче той вкара решаващ гол в турнира за Купата на Италия срещу Бари в последната секунда на мача и перспективите пред него са по-светли.

"Чочев заслужава повече шансове. Мисля, че българинът се превръща в един от най-интересните халфове в нашата елитна дивизия", сподели Мусумечи пред "Tuttomercatoweb". "Трябва му повече постоянство и ако това стане, той ще е в подножието на великите играчи. Да не забравяме, че е само 93-ти набор", допълва бившият скаут.

Мусумечи разкрива, че българският футболист е открит благодарение на италианската компания "Wyscout".

"След като разбрахме за него, Чераволо отиде директно до София, за да го гледа на живо и да финализира една отлична перспектива за Палермо, която скоро ще се превърне в печалба", споделя той.